Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Toți pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați în 48 de ore, de marți.

Written by on 23 March 2020

Grupul de Comunicare Strategică anunță că toți pacienții dar și toate internările pentru operații și investigații care nu sunt urgente se suspendă 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică anunță că toți pacienții dar și toate internările pentru operații și investigații care nu sunt urgente se suspendă pentru 14 zile în toată țara.

Totodată, în 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe.

Comunicatul integral: 

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS