Current track

Title

Artist

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Background

Sute de soldați britanici scoși pe stradă în urma răspândirii COVID-19

Written by on 18 March 2020

Sute de soldați britanici scoși pe stradă în urma răspândirii COVID-19

Soldați văzuți mărșaluind pe străzile din Westminster.  

Coronavirus: Mii de soldați  au fost puși în așteptare în urma răspândirii COVID-19. Planurile inițiale ale guvernului britanic – nume de cod Operațiunea Broadshare – au fost întârziate, astfel încât acestea să poată fi modificate pentru a reflecta răspândirea rapidă a virusului.

Peste 10.000 de soldați, marinari și avioane ar putea fi puse în așteptare în următoarele săptămâni, pe măsură ce criza coronavirusului se agravează.

Oficialii elaborează planuri de săptămâni întregi și sunt acum pregătiți să prezinte propuneri premierului.

Deși forțele armate ale Marii Britanii sunt obișnuite să ajute în perioadele de urgență națională, cum ar fi inundațiile sau atacurile de combustibil, niciodată nu au trebuit să ia în considerare atât de multe scenarii potențiale necunoscute.

La capătul extrem, au fost considerate chiar propuneri pentru a face față defalcării societății civile.

“Se simte ca ne-am pregatit pentru razboi, dar de data aceasta acasa”, a spus o sursa a Sky News.

“La asta este bună armata, întotdeauna planificăm scenarii și suntem gata să ajutăm, totuși nu am știut niciodată așa ceva. Există atât de multe necunoscute.”

Unele dintre scenariile preconizate includ personalul de rezervă al forței de poliție, protejarea clădirilor și locațiilor majore și asistența persoanelor în vârstă la cumpărături și transport.

Chiar dacă oficiali au spus că încă nu au fost atribuite unități și că această comandă ar putea veni în câteva zile, dacă este necesar, soldați și vehicule militare au fost văzute deja în Londra.

O zonă pe care militarii o vor putea ajuta este furnizarea a sute de vehicule și șoferi HGV pentru a ajuta la deplasarea alimentelor, stocurilor, medicamentelor și livrărilor. Există, de asemenea, planuri pentru ca soldații să protejeze zonele de carantină cu poliția, dacă aceasta va intra vreodată în vigoare.

Militarii lucrează la prezumția că cel puțin 20% din personalul său va contracta coronavirus. Noaptea trecută, au apărut știri despre doi membri în serviciu, care s-au testat pozitiv după ce au sosit din Cipru vineri după-amiază. Ei se află în autoizolare și prezintă simptome ușoare.

Pe plan intern, de asemenea, au fost elaborate planuri pentru a reduce impactul asupra zonelor cu o importanță extremă de securitate națională, precum descurajarea nucleară și operațiunea Air Command din Buckinghamshire care protejează spațiul aerian din Marea Britanie.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, ar putea fi forțat să dezvăluie unele detalii atunci când răspunde la „întrebările de apărare” din Camera Comunelor mai târziu, dar guvernul este dornic să nu dea prea mult prea curând – pentru a evita panica.

Documentul militar se bazează în mod specific în jurul Operațiunii Temperer, planul militar care este prevăzut în cazul unui incident terorist major.

Este văzut ca un șablon care poate fi ajustat și modificat în funcție de efectul crizei în curs.

Un număr mic de personal a fost deja detașat în centre regionale pentru a ajuta la planificarea civică.

 

Un exercițiu important care a implicat forțe britanice în Norvegia a fost anulat săptămâna trecută din cauza COVID-19, dar un alt exercițiu important condus de SUA în Europa “Europe Defender 20” continuă deocamdată, deși într-o formă limitată.

Sursa: SkyNews

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS