Current track

Title

Artist

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Background

Sapunul – Experimentul care face inconjurul lumii! Reactia uimitoare a virusilor la sapun! Ce se intampla

Written by on 14 March 2020

Un experiment arata de ce este foarte important sa ne spalam pe maini si cum putem sa tinem virusii la distanta cu sapunul.

Sapunul si de ce este foarte important sa ne spalam pe maini.

Intreg globul se afla in acest moment sub isteria coronavirusului, iar majoritatea tarilor afectate au declarat stare de urgenta. Un experiment arata de ce este foarte important sa ne spalam pe maini si cum putem sa tinem virusii la distanta.

Spalarea mainilor cu apa si sapun este o metoda extrem de eficienta de a opri raspandirea germenilor si bacteriilor.

De asemenea, spalarea mainilor ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli respiratorii sau gastro-intestinale. Raceala si gripa pot fi prevenite daca igienizarea mainilor are loc frecvent si corect.

Un alt aspect important consta in spalarea mainilor inainte si dupa manipularea alimentelor, dar si dupa utilizarea toaletei. Apa si sapunul sunt cele mai potrivite pentru utilizare zilnica, dar unde nu este posibila utilizarea lor, se recomanda dezinfectantele.

Cum se spala corect mainile?

Spalarea mainilor cu apa si sapun este mai eficace decat spalarea doar cu apa. Sapunurile antibacteriene nu sunt mereu disponibile, dar si sapunurile clasice sunt eficiente.

Mainile trebuie clatite cu apa curenta la o temperatura confortabila. Trebuie cunoscut faptul ca apa calda nu este mai eficienta decat apa rece in uciderea germenilor. Dupa clatirea initiala, trebuie aplicat sapunul dorit.

Sapunurile pot exista sub diferite forme, precum lichide, solide sau spuma. Dupa aplicare, mainile trebuie frecate pana la obtinerea unei spume.

Acest lucru trebuie efectuat pentru cel putin 30 de secunde, astfel incat spuma sa fie raspandita pe toate partile mainilor si incheieturilor, inclusiv sub unghii si intre degete. Dupa acest lucru, mainile pot fi clatite si uscate bine.

Daca este utilizata o toaleta publica, se recomanda utilizarea unui prosop de hartie pentru a opri si porni robinetul chiuvetei, dar si pentru a deschide usa la iesire.

Spatiul de depozitare al sapunului reprezinta un alt aspect important. Avand in vedere ca anumiti germeni pot trai pe anumite sapunuri solide, se recomanda utilizarea sapunurilor lichide, mai ales in scoli si institutii publice.

Desigur, excesul nu este recomandat, deoarece poate avea anumite consecinte. De exemplu, daca o persoana isi spala in mod constant mainile pana cand devin uscate si rosii, inseamna ca exagereaza. Daca mainile devin crapate sau cu zone de sangerare, ele sunt mult mai predispuse la infectii cu diferiti germeni.

Pentru a preveni uscarea, trebuie folosite sapunuri hidratante, precum cele pe baza de glicerina. De asemenea, dupa spalare pot fi utilizate creme sau lotiuni de maini.