Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Primul ministru britanic anunță noi restrictii asupra vieții în Marea Britanie

Written by on 23 March 2020

Primul ministru britanic a anunțat astazi noi restrictii, foarte stricte asupra vieții din Marea Britanie pentru a face față răspândirii coronavirusului.

Primul ministru britanic a anunțat astazi noi restrictii, foarte stricte asupra vieții din Marea Britanie pentru a face față răspândirii coronavirusului.

Din această seară, oamenii trebuie să stea acasă, cu excepția cumpărăturilor pentru necesitățile de bază, exercițiilor fizice zilnice, a oricăror nevoi medicale și călătorii esențiale către și de la locul de muncă.
Magazinele care vând bunuri neesențiale vor fi, de asemenea, închise, iar adunările în public a mai mult de două persoane care nu locuiesc împreună sunt interzise.

Numărul de decese din Marea Britanie a ajuns la 335.

În cazul în care oamenii nu respectă regulile, poliția va avea dreptul de a sanctiona, fie prin amenzi usturatoare, fie prin masuri de dispersie in forta, a spus Boris Johnson într-o declarație televizată din Downing Street.

Celelalte spații, inclusiv biblioteci, locuri de joacă și săli de sport în aer liber, precum și lăcașuri de cult trebuie să se închidă imediat.
Parcurile vor rămâne deschise pentru exerciții, dar adunările vor fi dispersate.
Guvernul oprește, de asemenea, toate evenimentele sociale, inclusiv nunți, botezuri și alte ceremonii – doar funeraliile vor fi permise.

Domnul Johnson a declarat că restricțiile vor fi analizate constant.

„Vom analiza situatia din nou în trei săptămâni și le vom relaxa dacă dovezile arată că suntem capabili de a face asa ceva”, a adăugat el.

Premierul a mai spus că aceste restrictii sunt necesare pentru a combate „cea mai mare amenințare cu care s-a confruntat această țară in ultimi zeci de ani”.

“Fără un efort național imens de a stopa creșterea acestui virus, va veni un moment în care niciun serviciu de sănătate din lume nu ar putea face față; pentru că nu vor exista suficiente ventilatoare, suficiente paturi de terapie intensivă, suficienți medici și asistente,” a mai declarat acesta.

„Și așa cum am văzut în altă parte, în alte țări care au și sisteme fantastice de îngrijire a sănătății, acesta este momentul unui pericol real”.

Marea Britanie a făcut presiuni crescânde pentru a urmări alte țări prin ordonarea închiderii mai multor magazine și aplicarea regulilor privind distanțarea socială, pe fondul preocupărilor oamenilor ignorând sfaturile guvernului.

Sursa: BBC UK

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS