Current track

Title

Artist

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Background

Organizația Mondială a Sănătății declară oficial pandemie de coronavirus

Written by on 11 March 2020

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că epidemia de coronavirus este declarată oficial pandemie

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că epidemia de coronavirus este declarată oficial pandemie, adică se manifestă la nivel global.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări”, a subliniat directorul OMS.

Organizaţia are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

În România, până la ora 19 sunt confirmate 38 de cazuri, dintre care nouă doar azi (miercuri).

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS