Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

O nouă zi liberă, prevăzută într-un document adoptat tacit la Senat, a primit votul decisiv al deputaților

Written by on 9 May 2019

O nouă zi liberă ar urma să fi acordată doar lucrătorilor din sectorul feroviar, dacă proiectul de lege primește semnătura președintelui Klaus Iohannis.

Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. red.)”, se precizează în proiectul de act normativ, potrivit avocatnet.ro.

Nu este încă lămurit modul în care ar fi afectate transporturile pe căile ferate de acest act normativ, dacă se va opri activitatea pentru o zi sau vor fi luate măsuri compensatorii pentru cei care lucrează de Ziua Feroviarilor.

Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, adoptat tacit la Senat la sfârșitul lui 2016, a primit și votul decisiv al deputaților marți. Propunerea legislativă trebuie să primească și semnătura șefului statului și să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS