Current track

Title

Artist

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Background

Mitropolia Moldovei a dat afară preotul care a renunțat la taxele din biserică! Mitropolitul: Era un eretic!

Written by on 13 February 2019

Inaltii Prelati ai Mitropoliei Moldovei!

Inaltii Prelati ai Mitropoliei Moldovei!

După ce un preot din raionul Șoldănești a luat decizia de a renunța la taxele bisericești, tot clerul a început a fierbe. Preotul Ioan Graur și-a explicat pasul prin faptul că toate aceste taxe reduc din efectul slujbei, alungă Duhul Sfânt din biserică.

Mitropolia Moldovei are însă o altă părere și este convinsă că preotul Ioan este un eretic.

„L-am dat afară pentru că era un eretic. Taxele din biserică nu sunt pentru preoți, noi știm că banii sunt ochiul dracului. Ca și Maia Sandu, noi din economii trăim. Din rugăciune ne hrănim și cu credința enoriașilor ne îmbrăcăm. Dar la sfârșit de lună trebuie să-i dăm Lui Dumnezeu 1 milion de lei. Mort copt, eu ca și Mitropolit trebuie să-i dau acești bani. Taxele din biserică sunt defapt strângerea ochiului dracului de pe fața pământului. Dumnezeu la rândul Lui, vrea eliminarea răului de pe fața pământului, iar se știe că cel mai mare rău, o aduc banii. Nu vor fi bani, nu va fi rău pe fața pământului. E o mare responsabilitate pe care adevărații preoți și-o asumă în fața Celui de Sus.”, a declarat Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, fără stânga Nistrului și dreapta Prutului, Vladimir.

Mai mult chiar, vocile mitropoliei spun că preotul Ioan nu vrea modernizarea instituției lui Dumnezeu.

„Abia acum, când am găsit o nouă soluție de a stârpi enoriașii de bani, care sunt ochiul dracului, acesta ne întinde o asemenea cursă? Noi am găsit o inovație, de acum încolo enoriașii se pot spovedi direct la bancomat: bagi cardul, tastezi PIN-ul şi alegi opţiunea ‘Am păcătuit, părinte’. De acolo, eşti preluat de un preot virtual care îţi adresează întrebările obişnuite în această situaţie. Introduci codul păcatelor de care te faci vinovat – de exemplu 001 pentru masturbare, 002 pentru înjurături, 003 pentru mâncat carne în post şi 004 pentru sex în post”, explică responsabilul pe afaceri al Mitropoliei Moldovei.

Preotul Ioan Graur nu a comentat declarațiile celor doi fruntași ai Mitropoliei Moldovei. Însă un lucru este clar. Ceilalți preoți au declarat că nu îi vor urma pasul preotului din raionul Șoldănești. Se tem să nu rămână fără slujbe și să nu fie declarați eretici de către Mitropolitul Vladimir.