Current track

Title

Artist

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Background

Marea Britanie: Alegeri Europarlamentare pe 23 mai

Written by on 7 mai 2019

Guvernul de la Londra a decis participarea la alegerile pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, scrutinul urmând să fie organizat în Marea Britanie pe 23 mai.

Anunţul a fost făcut de David Lidington, şeful Cancelariei premierului Theresa May.

“Alegerile Parlamentului European se vor desfăşura în Marea Britanie pe 23 mai, în contextul în care Guvernul a stabilit că nu există suficient timp pentru finalizarea procedurii de ratificare a Acordului Brexit până la acea dată”, a declarat David Lidington, şeful Cancelariei premierului Theresa May, citat de agenţiile Press Association şi Reuters, precum şi de cotidianul The Guardian.

David Lidington a precizat că Guvernul Theresa May a fixat obiectivul de a obţine aprobarea Acordului Brexit de către Camera Comunelor până pe 2 iulie.

Luna trecută, Regatul Unit a vorbit despre 23 mai ca fiind o posibilă dată pentru alegerile europarlamentare. Dar oficialii britanici spuneau atunci că speră să nu fie necesar să le organizeze, la trei ani după ce a votat în favoarea Brexitului.

Theresa May i-a trimis săptămâna trecută o scrisoare lui Donald Tusk, președintele Consiliului European pentru a cere o amânare a ieșirii Marii Britanii din UE la data de 30 iunie.

După amânarea datei de 29 martie, Regatul Unit ar trebui să părăsească UE în data de 12 aprilie.

Reamintim, parlamentarii britanici nu au ajuns la un acord privind Brexitul.

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS