Current track

Title

Artist

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Current show

Clubul de seara

21:00 24:00

Background

Explozie în Paris: Cel puțin 20 de răniți, dintre care 12 în stare extrem de gravă

Written by on 12 January 2019

(Photo by Thomas SAMSON / AFP)

O explozie puternică a avut loc astăzi, sâmbătă, într-o brutărie de pe strada Treviso nr.6, în districtul 9 din Paris, din cauza unei scurgeri de gaze, conform poliției.

Potrivit aceleași surse, un incendiu s-a declanșat în brutărie, înaintea exploziei, care a spulberat vitrinele magazinelor din zonă și a răsturnat mașinile parcate în regiune.
Conform serviciilor medicale, cel puțin 20 de persoane au fost rănite, dintre care 12 sunt în stare foarte gravă, iar cinci au viața în pericol.

La scurt timp după dramă, la fața locului a sosit premierul francez Édouard Philippe, însoțit de ministrul de Interne Christophe Castaner și de primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo.
Explozia a avut loc “când oamenii erau pe străzi și pompierii în interiorul clădirii. Am mobilizat 200 de pompieri și 100 de ofițeri de poliție. Situația este acum sub control. Bilanțul se anunță greu. Noi însoțim victimele și toate serviciile noastre de îngrijire sunt mobilizate”, a declarat ministrul francez de Interne pe contul său Twiter.

Procuratura din Paris a deschis o anchetă încredințată Direcției Regionale a Poliției Judiciare pentru a identifica în special originea incidentului.

Cel puţin doi pompieri au murit, iar alte 50 de persoane au fost rănite în urma exploziei izbucnite sâmbătă dimineaţa într-un cartier din centrul Parisului, au informat autorităţile.

“În timp ce pompierii căutau o scurgere de gaze în clădire, a avut loc o explozie”, a declarat ministrul francez de Interne, Cristophe Castaner, adăugând că unul dintre pompieri a fost îngropat sub dărâmături pentru mai multe ore.  Castaner a informat pe Twitter că în afară de cei doi pompieri care au murit, alte zece persoane sunt grav rănite. În plus, 37 de persoane prezintă răni mai uşoare.
La câteva ore de la incident, mai multe persoane au protestat paşnic în zona în care a avut loc explozia.

În ultimii ani, Franţa a fost vizată de mai multe atacuri teroriste, însă autorităţile au declarat că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaze.

“În acest moment putem spune că explozia a fost cu siguranţă un accident”, a declarat procurorul francez Remi Heitz.

Mai mult clădiri pe o rază de câteva sute de metri au fost afectate de explozie.

“Situaţia se află sub control acum”, a informat ministrul francez de Interne, Cristophe Castaner.

Sursa: Anima News