Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Român căutat de FBI pentru complicitate la comiterea mai multor infracțiuni, se oferă recompensă!

Written by on 24 februarie 2019

Un român este căutat de FBI pentru Complicitate la Comiterea Infracţiunii de Transfer Bancar Fraudulos, Spălare de Bani, Fals în Acte şi Uz de Fals şi Trafic cu Mărci Înregistrate False;

Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa, au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate.

Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin e-mail cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii. Aşa-zişii “vânzători” trimiteau apoi victimelor-cumpărători facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în Statele Unite ale Americii.

Aceşti infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identităţi false, folosind paşapoarte false create în Europa de către alţi infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transferând sumele prin cablu, unui alt infractor.

Un mandat federal de arestare a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu la data de 20 decembrie 2012 de Judecătoria Districtuală a Statelor Unite, Districtul de est din New York, Brooklyn, New York, după punerea sa sub acuzare pentru Complicitate la Comiterea Infracţiunii de Transfer Bancar Fraudulos, Spălare de Bani, Fals în Acte şi Uz de Fals şi Trafic cu Mărci Înregistrate False; Infracţiune de Transfer Bancar Fraudulos; Spălare de Bani; Fals în Acte şi Uz de Fals; Trafic cu Mărci Înregistrate False.

RECOMPENSĂ

Programul de Recompensă a Unității de Crimă Organizată Transnațională din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite oferă o recompensă de până la 1.000.000 de dolari pentru informații care duc la arestarea și/sau condamnarea lui Nicolae Popescu.

Dacă dețineți orice informație legată de acest caz și vă aflați în afara Statelor Unite, vă rugăm să contactați cea mai apropiată Ambasadă sau Consulat al Statelor Unite ale Americii. În Statele Unite, vă rugăm să contactați Biroul dumneavoastră local FBI sau sunați gratuit 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324). Puteți de asemenea trimite informații online pe: tips.fbi.gov.

Sursa: FBI.gov