Current track

Title

Artist

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Background

Facebook, amendă record: 5 miliarde de dolari pentru că nu a protejat datele personale

Written by on 13 iulie 2019

Rețeaua de socializare Facebook ar putea plăti nu mai puțin de cinci miliarde de dolari, nota de după scandalul Cambridge Analytica. Comisia Federală pentru Comerț a aprobat această sancțiune record, pentru că a considerat că Facebook a eșuat lamentabil în a proteja datele personale ale utilizatorilor săi.

Facebook ar putea plăti astfel scump urmările scandalului Cambridge Analytica: acum decizia finală este la Departamentul de Justiție, după cum informează presa internațională.

5 miliarde reprezintă amenda maximă  pe care o putea plăti Facebook,  în urma negocierilor cu reprezentanții Comisiei Federale pentru Comerț. Ar fi totodată o sumă record pe care ar fi nevoită să o plătească o companie IT.

Negocierile purtate deja cu autoritățile obligă compania la o serie de restricții, însă acestea nu vizează împărășirea datelor personale unei părți terțe.  Ancheta împotriva Facebook a început în martie 2018, pe baza unor informații potrivit cărora Cambridge Analytica a obținut în mod impropriu informații personale despre peste 50 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare.

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS