Current track

Title

Artist

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Current show

DEȘTEPTAREA

06:00 10:00

Background

Doi șoferi români de TIR arestați la Calais pentru trafic de imigranți

Written by on 28 octombrie 2019

Cei opt afgani, între care doi copii mici, au fost găsiți într-un camion frigorific Image source: BAZIZ CHIBANE

Cei opt afgani, între care doi copii mici, au fost găsiți într-un camion frigorific
Image source: BAZIZ CHIBANE

Doi șoferi români de TIR au fost arestați în portul Calais de pe coasta de nord vest a Franței, după descoperirea într-un camion frigorific a opt imigranți ilegali afgani, între care doi copii. Arestările survin după descoperirea săptămâna trecută a 39 de cadavre într-un container în estul Angliei.

Poliția franceză i-a arestat pe cei doi români duminică dimineața la sesizarea autorităților de frontieră britanice de la Calais care i-au descoperit pe imigranți în camionul care se pregătea să se îmbarce pe un bac spre portul Dover din sud-estul Angliei.

Potrivit unor surse din cadrul investigației cei opt, între care doi copii foarte mici, sufereau de hipotermie minoră, temperatura fiind de circa 7 grade Celsius în interiorul containerului frigorific.

Procurorii de la Boulogne, în apropiere de Calais, au confirmat faptul că cei doi români sunt arestați și că acum se încearcă stabilirea rutei pe care a ajuns camionul la Calais.

Ruta Calais – Dover este una foarte folosită de traficanții de imigranți ilegali, mai ales afgani, prețul plătit pentru a ajunge în Marea Britanie depășind 10000 de euro pe persoană.

Între timp, șoferul nord irlandez Maurice Robinson compare luni dimineața în fața Curții de Magistrați de la Chelmsford, acuzat de omuciderea a 39 de imigranți și conspirație în vederea traficului de persoane în Essex, în estul Angliei.

La ora actuală anchetatorii fac teste ADN în Vietnam pentru a vedea dacă imigranții decedați provin din acea țară.

ASCULTA COOL FM XTRA

Asculta online CooL FM Xtra / Descarca gratuit aplicatia CooL FM Xtra pentru Android sau aplicatia CooL FM Xtra pentru iOS